2019七年级英语下册 Unit 9 What does he look like(词汇篇)试题 (新版)人教新目标版

发布于:2021-10-23 15:20:44

Unit 8 词汇篇
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
熟练掌握本单元重点词组句型。
1.方位介词 on, over, above 的用法辨析 A.介词 on 表示一物放在另一物上面,两者紧贴在一起,如:The book is on the table. B.介词 over 表示一种垂直悬空的上下关系,即“在…上方”,如:Is there any bridge over the river? C.介词 above 表示一般的“高于…”,“在…之上”,如:There was an electric clock above his bed. 2.方位介词 under 与 below 的用法辨析 介词 under 是 over 的反义词即“在…下方”,如:They were seen under the tree. A.介词 below 是 above 的反义词即“低于…”,“在…之下”,如:They live below us. 3.方位介词 across,、through、over,、past 的用法辨析 介词 across 着重于“从一头或一边到另一头或另一边”,强调从表面穿过。 如:She went across the street to make some purchases.
1

A.词 through 着重于“穿越”,强调从一定的空间内穿过。 如:The sunlight was coming in through the window. B.介词 over 多表示从“上方越过”,如:He failed to go over the mountain; he had to go round it. C.介词 past 表示从“面前经过”,如:Someone has just gone past the window. 4.方位介词 in、on、at 的用法辨析 5.介词 in 表示“排、行、组”,如:We are in Team One. A.介词 on 表示“左、右”,如:Li Ping is on my left. B.介词 at 表示“前、后”,如:I sit at the front of the classroom. 6.方位介词 to、for 的用法辨析 7.介词 to 表示目的地或去的目的,如:Wil you take a train to Tianjian. A.介词 for 表示动身去某地,如:He got on a train for Shanghai. 8. 地点介词 at 与 in 的用法辨析 介词 at 表示较小的地方,如家、村、乡村等,如:He lives at a small village. A.介词 in 表示较大的地方,如大城市、国家、洲等,如:He lives in Beijing. 9.地点介词 at 与 on 的用法辨析 介词 at 用于门牌号,如:He lives at No.200, Nanjing Road. A.介词 on 用于路名,如:He lives on Nanjing Road. 10.地点介词 in、on、to 的用法辨析 介词 in 表示“包含”如:Beijing is in the north of China. A.介词 on 表示“紧邻”如:Canada lies on the north of the U.S. B.介词 to 表示“没接触”如:France lies to the south of England.
2

1. A ship from South Korea sank into the sea ________ April 16, 2014.

A. in

B. on

C. at

D. for

2. You don't want to visit any other mountain if you have seen wu yue,but you won't wish to see even wu yue ________ returning from Mount Huangshan.

A. about

B. before

C. since

D. after

3. Michael Jordan is a great American basketball player. He was born ________ 1963.

A. on

B. at

C. in

4. —The charity walk begins ________ 9:00 a. m. Don't be late.

—No problem.

A. in

B. at

C. on

D. to

5. Cambridge is a small city ________ the east of England.

A. between

B. with

C. in

D. under

6. They arrived ________ Shanghai ________ a cold morning.

A. in; in

B. in; on

C. at; on

D. at; in

1. B 句意:2014 年 4 月 16 日,韩国的一艘船沉入了大海。具体的月份、日期及年份前面用介词 on,故选 B。in 后面接月份、年份、季节;at 接具体的几点几分;for 接一段时间。

2. D about 关于,大约;before 在……之前;since 自从……以来;after 在……之后。根据句意 “五岳归来不看山,黄山归来不看岳。”可知选 D。

3. C 在年份前介词用 in,故选 C。

4. B 表示在早晨或者下午的整点都用介词 at。句意:“慈善步行活动在早上九点举行。别迟到 了。”“没问题。”故选 B。

5. C in the east of 在……的东边(范围之内)。

6. B arrive 意为“到达”,是不及物动词,表示到达大的地方用介词 in,表示到达小的地方用介 词 at;表示在具体的某一天或某个特定的上午、下午或晚上时,要用介词 on,故选 B。
3

一、单项选择(共 5 小题;共 5.0 分)

基础演练

1. ---

your father

?

--- He's tall, straight hair.

A. How is; like

B. What does; look like

C. What does; like

D. How is; /

2. My friend Bob is

medium build.

A. with

B. for

C. of

D. to

3. --- Is he heavy?

--- No, he is a little bit

.

A. tall

B. thin

C. short

D. quiet

4. That

with short hair is Mr. Brown.

A. people

B. person

C. woman

D. boy

5. She is good-looking dress.

long, black hair; she is

a red

A. has; has

B. with; on

C. has; wear

D. with; wearing

二、单词拼写(单句首字母填空)(共 5 小题;共 5.0 分)

6. E

of us has a dictionary.

7. I don't like this cap. Please show me a

one.

4

8. Sally is going to study for her exam t

. I mean this evening.

9. The girl is beautiful, and her brother also looks very h

.

10. The box is so h

that I can't carry it.

三、适当形式填空(单句适当形式)(共 5 小题;共 5.0 分)

11. Qi Baishi is a great Chinese

(art). He is well-known in the world.

12. Sometimes people describe the same thing

(different).

13. Her sister wants to be an

(act) in the future.

14. Look! The boy

(put) on his sweater by himself.

15. He always wears a pair of heavy

(glass).

巩固提高 四、翻译(根据中文提示完成句子)(共 5 小题;共 5.0 分)

16. 你认识汤姆吗? 他长什么样?

Do you know

Tom?

he

17. 这个人中等身高,他长着一头直发。

This man is has

hair.

18. 萨莉的头发有点儿卷曲。

Sally's hair is

19. 最后他到达了那个小村庄。

? . He
.
5

He gets to the small village

20. 萨莉长着一张圆脸且有一头金发。

Sally has

a

and

答案 一、单项选择 1. B 2. C 3. B 4. B 5. D 二、单词拼写(单句首字母填空) 6. Each 7. another 8. tonight 9. handsome 10. heavy 三、适当形式填空(单句适当形式) 11. artist 12. differently 13. actress 14. is putting 15. glasses 四、翻译(根据中文提示完成句子) 16. What does; look like 17. of medium height; straight 18. a little curly 19. in the end

. .
6

20. round face; blonde hair

一、单项选择(共 10 小题;共 10.0 分)

1. --- Do you speak Japanese or English?

---

.

A. Yes,I do

B. Only a little

C. English

D. What about you

2. --- Is it cool or hot in June in Beijing?

---

A. Yes, it is.

B. No, it isn't.

C. It's cool.

D. Yes, it is cool.

3. ---

does your brother look like?

--- He is tall with straight and black hair.

A. Who

B. How

C. Which

D. What

4. —

do you usually go to school?

— I usually go to school at 7:00.

A. What

B. How

C. Where

D. What time

5.

do you want to have, eggs or fish?

A. Which

B. What

C. How

D. Who

6. --- What does your sister like?
7

---

.

A. She is of medium build

B. She is tall

C. Math

D. She wears glasses

7. His English teacher is

has

short hair.

of medium build ,and she

A. a;a

B. the;the

C. a;/

D. /;/

8. They're in

classes, but they're in

school.

A. different; the same

B. the same; different

C. different; different

D. the same; the same

9.

she/She is kind,

we all like her.

A. Because; so B. So; because C. /; because D. /; so

10. --- My name is Jerry. I'm glad to be your new classmate.

---

A. Welcome to our class!

B. It doesn't matter.

C. Don't talk to me about that!

D. I don't believe it!

二、单词拼写(根据中文提示拼写单词)(共 10 小题;共 10.0 分)

11. The weather report says it will be sunny

(以后) on.

12. That girl has shoulder-length

(笔直的) hair.

13. Yao Chen is a famous

(女演员) in China. She acts very well.

14. I can't go to the concert with you tonight. Maybe

(另一个) time.

15.

(每个) of the students has a new school uniform.

8

16. Can you

(描述) the life in the small village in the past?

17. We will have a party

(今晚).

18. That box is too

(重的). I can't carry it.

19. His grandmother looks very

(瘦的).

20. He is not so tall or short, just

(中等) height.

三、完形填空(共 10 小题;共 15.0 分)

When we watch kung fu movies, we often see people run on the walls(墙) or fly. Do you

want to be a person like

21

? You may say, "I can do that only in my

22

."

But the students at kung fu schools are hoping(希望) to

dreams come true. Anhui Xuanlong Wushu School is just one

24

Many children from 4 to 16 years old go there to

25

23

their

these schools.

kung fu.

The students have to

26

at 6:00 a.m. In the morning, the students

learn English

27

math. They learn kung fu in the afternoon. There are more

28

in the evening. They usually go to bed after 10:00 p.m.

The kung fu exercise is

29

many years' hard work, these children will

high and act well in kung fu games.

easy. The students have to work hard. After

30

kung fu stars. They can jump

21 A. her .

B. him

C. us

D. them

22 A. .

movie

B. dream

C. idea

D. house

23 A. help

B. keep

C. make

D. turn

9

.

24 A. for .

25 A. .

watch

26 A. .

go out

27 A. and .

28 A. .

hours

29 A. .

never

30 A. .

look at

B. at

C. of

D. with

B. learn

C. teach

D. follow

B. go back

C. get lost

D. get up

B. so

C. but

D. as

B. languages

C. students

D. classes

B. sometimes

C. usually

D. often

B. look like

C. look for

D. look after

_________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________

10

四、阅读理解(共 15 小题;共 30.0 分)

A

Johnson is my best friend. We live in the same building. We study in the same school but not in the same class. We often chat, play football together after school. I knew him long ago and we have been good friends for two years.

Johnson is tall and strong with black hair. He has a round face, a small nose and big, brown eyes. I like his eyes because they are always bright and smiling. I think he is good-looking. Many of us want to be his friends.

Johnson is always friendly and helpful. When I feel bored or unhappy, he tells me funny jokes and makes me laugh. He'll give me help when I need. He is also very generous(慷慨 的). He is always willing to share things with his friends.

Johnson is very smart. He reads a lot of books. He is good at singing and acts very well. He would like to make people happy with his songs and performances(表演) when he grows up. I believe that he can become as popular as Jackie Chan and travel around the world in the future.

31. The writer and Johnson are

.

A. classmates B. brothers

C. friends

D. sisters

32. When did the writer get to know Johnson?

A. Long ago.

B. Two years ago.

C. In 2008.

D. In 2007.

33. What is Johnson like?

A. He's musical and sporty.

B. He's very happy.

C. He's helpful and polite.

D. He's friendly and helpful.

11

34. What may Johnson want to be when he grows up?

A. An actor.

B. An English teacher.

C. A doctor.

D. A policeman.

35. What's the main idea of the short story?

A. A great student.

B. A good young man.

C. My friend Johnson.

D. My friend Jackie Chan.

B

Many people say that they are working too many hours. They don't have enough time to relax or to stay with their family.

Work hours are different from one country to another. In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2,159 hours a year.

Why do people work so many hours? Some people work extra hours because they want to make more money. However, many companies don't pay overtime. Their workers don't get more pay for more work. Some people think it's their duty to work more hours. Some are afraid of losing their jobs if they don't work more hours.

Many people say that their vacations are too short. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the United States, two weeks. One study shows fewer than half of workers used all their vacation days. In Great Britain, there is a saying, "All work and no play makes Jack a dull(迟钝的) boy." If that is true, there must be a lot of dull people in the world.

36. A Japanese worker works

more hours a year than a French one.

A. 513

B. 1,646

C. 2,159

D. 3,805

37. The word "extra" in Paragraph 3 means "

".

12

A. 正常的

B. 额外的

C. 有用的

D. 少量的

38. People in

get only two weeks of paid vacation a year.

A. France

B. Germany

C. the United States

D. Great Britain

39. Which of the following is true according to the passage?

A. No companies offer vacations to their workers.

B. Many people say they have enough time to relax.

C. Not all companies pay their workers for more work.

D. More than half of workers use all their vacation days.

40. What can we infer from the passage?

A. Many workers have to work long hours.

B. Many people have vacations long enough.

C. Work hours are the same around the world.

D. There are a lot of dull people in the world.

C
My name is Betty Sanders. I'm a telephone operator, and I work for Universal Telephone Company (UTC). My job at UTC is an interesting one. I work five days a week, and my hours are from 9 a.m. to 5 p.m. I do a lot of things—I place long-distance calls for people, I answer questions, and I help people when they are in trouble.
Today, for example, I had an interesting experience. At eleven o'clock this morning, I got a call from a man. I didn't know who he was. He was in trouble and I could tell that he was worried about something. He gave me his address and asked me to send an ambulance(救
13

护车) right away. I asked him if somebody was hurt, but he didn't answer my question. He told me he needed a doctor at once, so I said I'd call an ambulance for him. I still wanted to know what was wrong. Then he said, "Our keys are gone!" I didn't understand that! Why would he need an ambulance just because he couldn't find his keys? Then I found out what the trouble was. The man and his wife left the car keys on a coffee table, and later they couldn't find them. Their little boy John was playing in the room, and they thought he swallowed(吞下) them. But before I could help him, he told me he wouldn't need an ambulance any longer. His wife found the keys in her bag. They were there all the time.

41. Betty Sanders works

.

A. in a factory B. in a shop

C. in a company D. in a hospital

42. She works

.

A. forty hours a week

B. seven days a week

C. from Monday to Saturday

D. from 9 o'clock to 16 o'clock every day

43. The man called Betty Sanders because

.

A. he thought Betty was a doctor

B. his son swallowed the keys

C. his son was ill

D. he wanted an ambulance

44. In fact, his keys were

.

A. swallowed by his little son

B. on a coffee table

C. in his wife's bag

D. left in his car

45. According to the passage, we can see

.

14

A. Betty Sanders likes her work B. Betty's job is to place long-distance calls only C. the man's little boy likes playing with keys D. doctors can help people find keys
答案 一、单项选择 1. C 2. C 3. D 4. D 5. B 6. C 7. D 8. A 9. D 10. A 二、单词拼写(根据中文提示拼写单词) 11. later 12. straight 13. actress 14. another 15. Each 16. describe 17. tonight 18. heavy 19. thin 20. medium 三、完形填空 21. D 22. B 23. C 24. C 25. B 26. D 27. A 28. D 29. A 30. B 四、阅读理解
15

31. C 32. A 33. D 34. A 35. C 36. A 37. B 38. C 39. C 40. A 41. C 42. A 43. D 44. C 45. A
一 ) 论 述 类 文 本 阅 读 ( 题 共 3小 , 9分 人 类 对 色 彩 的 研 究 , 也 是 文 明 发 展 史 过 程 。 在 社 会 形 成 之 前 认 识 更 多 来 源 于 自 然 界 感 官 知 这 从 中 提 炼 积 累 经 验 初 级 阶 段 以 后 逐 渐 融 入 了 特 定 化 内 涵 为 辅 助 指 导 和 规 范 生 活 理 念 据 考 古 研 究 证 实 , 人 类 在 冰 河 世 纪 之 前 就 本 能 地 使 用 颜 色 了 。 如 洞 窟 岩 壁 上 涂 绘 猜 物 和 狩 猎 场 面 ; 以 赭 土 或 鲜 血 抹 身 体 祈 求 力 量 陶 器 彩 动 困 腾 标 志 等 但 那 时 的 原 始 初 民 所 只 局 限 从 自 然 界 直 按 得 来 简 单 赤 铁 矿 粉 、 液 里 红 由 碳 化 黑 大 壤 黄 再 加 兽 骨 贝 壳 具 有 天 白 通 共 四 此 后 于 理 环 境 宗 教 传 统 不 同 代 部 落 又 各 热 衷 追 俗 文 明 发 展 过 程 中 逐 渐 形 成 中 国 传 统 的 “ 五 色 观 ” 也 正 是 在 此 文 化 背 景 下 发 展 起 来 。 最 早 源 于 周 王 朝 , 《 礼 》 有 载 : 画 绩 之 事 杂 这 我 关 记 自 美 学 彩 形 成 了 比 西 方 古 代 哲 四 元 素 说 理 论 要 至 少 一 个 世 纪 在 “ 五 色 体 系 ” 的 观 念 上 , 又 产 生 了 正 与 间 概 。 最 早 源 于 人 类 朴 案 彩 认 识 被 赋 以 中 国 阴 阳 行 理 论 框 架 之 后 而 具 有 更 深 远 社 会 文 化 内 涵 自 此 开 始 传 统 真 融 入 明 发 展 不 断 扩 使 仅 感 官 作 用 成 为 贵 贱 辨 等 级 工 也 商 周 治 阶 效 政 手 段 《 白 虎 通 》 曰 : 圣 所 制 衣 服 何 ? 蔽 形 表 德 劝 善 别 尊 卑 到 春 秋 时 期 进 一 步 强 和 散 礼 记 · 玉 藻 载 道 裳 非 列 采 公 门 、 思 想 逐 渐 渗 透 军 事 天 各 领 域 并 华 夏 历 史 沉 淀 其 外 延 精 髓 塑 造 千 百 年 来 独 特 民 族 审 美
1. 下 列 关 于 原 文 内 容 的 理 解 和 分 析 , 正 确 一 项 是 ( 3) A. 在 人 类 提 炼 积 累 色 彩 经 验 的 初 级 阶 段 , 对 认 识 都 来 自 于 然 界 感 官 知 。 B. 冰 河 时 期 之 前 的 人 类 已 能 本 使 用 颜 色 , 这 些 全 都 是 从 自 然 界 直 接 得 来 简 单 彩 。 C. 色 彩 的 内 涵 在 五 观 出 现 时 进 一 步 扩 展 , 成 为 了 种 社 会 分 辨 阶 级 工 具 和 政 治 文 化 统 手 段 。 D. 五 色 观 融 合 并 发 展 了 中 国 古 代 阴 阳 行 理 论 的 框 架 体 系 , 因 而 具 有 更 深 远 社 会 文 化 内 涵 。 2. 下 列 对 原 文 论 证 的 相 关 分 析 , 不 正 确 一 项 是 ( 3) A. 文 章 从 原 始 初 民 对 色 彩 的 使 用 写 到 五 观 形 成 及 内 涵 扩 展 , 现 了 中 国 族 影 发 过 程 。 B. 文 章 第 二 段 用 举 例 论 证 的 方 法 , 指 出 了 冰 河 世 纪 前 人 类 就 能 使 来 自 然 界 色 彩 。 C. 文 章 引 用 《 周 礼 》 的 记 载 , 是 为 了 说 明 五 色 观 比 西 方 “ 四 理 论 ” 至 少 早 一 个 世 纪 。 D. 文 章 引 用 《 礼 记 · 玉 藻 》 , 证 明 了 “ 正 色 ” 与 间 的 观 念 在 春 秋 时 期 进 一 步 强 化 扩 散 。 3. 根 据 原 文 内 容 , 下 列 说 法 不 正 确 的 一 项 是 ( 分 ) A. 原 始 初 民 在 洞 窟 岩 壁 徐 绘 狩 猎 场 面 、 用 鲜 血 抹 身 体 时 , 只 有 红 黑 黄 白 四 色 可 选 择 。 B. 周 朝 之 前 的 传 统 色 彩 观 并 未 真 正 融 入 社 会 文 明 发 展 , 五 产 生 后 化 才 逐 步 渗 政 治 领 域 。 C. 我 们 在 对 中 国 传 统 色 彩 文 化 探 究 的 同 时 , 也 一 定 程 度 上 人 类 明 发 展 过 进 行 了 研 。 D. 地 理 环 境 和 宗 教 传 统 等 方 面 影 响 了 人 们 对 色 彩 的 审 美 追 求 , 使 得 民 俗 内 涵 不 断 发 展 丰 富 。 ( 二 ) 文 学 类 本 阅 读 题 共 3小 , 14分 阅 读 下 面 的 文 字 , 完 成 4-6题 。 外 婆 的 世 界 李 娟 之 前 外 婆 大 部 分 时 候 跟 着 我 生 活 , 有 也 送 到 乡 下 由 妈 照 顾 一 段 间 。 在 阿 勒 泰 时 , 我 白 天 上 班 她 一 个 人 家 。 每 下 回 进 小 区 远 就 看 见 外 婆 趴 阳 台 眼 巴 地 朝 大 门 方 向 张 望 到 赶 紧 高 挥 手 后 来 我 买 了 一 只 小 奶 狗 陪 她 。 于 是 每 天 回 家 , 进 区 远 就 看 见 人 趴 在 阳 台 上 眼 巴 地 张 望 每 到 周 六 日 , 只 要 不 加 班 我 都 带 她 出 去 闲 逛 。 公 园 的 绿 化 超 市 商 场 那 时 被 收 拾 得 浑 身 干 净 头 发 梳 一 丝 苟 手 牵 着 拄 杖 在 人 群 中 慢 吞 地 走 啊 四 面 张 望 看 到 人 行 道 边 的 花 , 喜 笑 颜 开 : “ 长 得 极 好 ! 老 子 今 天 晚 上 要 来 偷 … ” 看 到 有 人 蹲 路 边 算 命 , 就 用 以 为 只 我 听 得 的 大 嗓 门 说 : “ 这 是 骗 钱 !你 莫 要 开 腔 们 悄 眯 在 一 他 怎 么 … ” 在 水 族 馆 橱 窗 前 , 举 起 拐 棍 指 点 : “ 这 里 有 个 红 的 鱼 白 黑 … ” 水 族 馆 老 板 非 常 担 心 : “ 奶 , 可 别 给 我 砸 了 。 她 居 然 听 懂 晓 得 又 不 是 小 娃 儿 进 入 超 市 , 更 是 高 兴 走 在 商 品 的 海 洋 里 一 样 细 地 看 还 悄 声 叮 嘱 我 : “ 好 生 点 打 烂 了 要 赔 。 ” 每 次 逛 完 回 到 家 , 她 累 得 一 屁 股 坐 床 上 边 解 外 套 扣 子 嚷 : “ 死 老 了 二 再 也 不 出 去 。 ” 可 到 了 第 二 天 , 就 望 着 窗 外 蓝 幽 道 : “ 老 子 好 久 没 出 去 … ” 除 此 之 外 , 大 部 分 时 间 她 总 是 糊 里 涂 的 不 知 身 处 何 地 。 常 每 天 早 上 一 起 床 就 收 拾 行 李 说 要 回 家 还 老 向 邻 居 打 听 火 车 站 怎 么 走 但 她 不 知 道 阿 勒 泰 还 没 通 火 车 。 只 是 唯 一 的 希 望 , 意 味 着 最 坚 定 离 开 在 过 去 漫 长 生 里 有 带 走 路 地 方 远 能 令 摆 脱 切 困 境 仿 佛 后 依 靠 每 天 趴 阳 台 上 目 送 我 班 而 回 到 空 房 间 始 想 象 之 旅 那 命 末 大 激 情 她 总 是 趁 我 上 班 时 , 自 已 拖 着 行 李 悄 跑 下 楼 。 走 丢 过 两 次 一 被 邻 居 送 回 来 还 有 在 莱 市 场 找 到 那 时 , 她 站 在 里 白 发 纷 乱 惊 慌 失 措 。 当 看 到 我 后 瞬 间 怒 意 勃 似 乎 正 是 置 于 此 处 境 地 但 却 没 有 冲 我 发 脾 气 , 只 是 愤 怒 地 絮 讲 诉 刚 才 的 遭 遇 。 有 一 次 我 回 家 , 发 现 门 把 手 上 拴 了 根 破 布 以 为 是 邻 居 小 孩 子 恶 作 剧 就 解 开 扔 。 第 二 天 又 给 系 后 来 单 元 也 得 原 来 , 每 次 她 偷 出 门 回 家 都 认 不 我 们 的 单 元 记 得 楼 层 。 对 说 小 区 房 子 统 一 模 样 这 个 城 市 犹 如 迷 宫 于 是 便 做 上 号 这 几 块 破 布 , 是 她 为 适 应 异 乡 生 活 所 付 出 的 最 大 努 力 。

16


相关推荐

最新更新

猜你喜欢